بیماریهای منتقله از آب و غذا شایعترین نوع بیماریها ی فصل گرما می باشند

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: ‌ با توجه به فصل گرما و شنا کردن در رودخانه ها، بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا (اسهال حاد آبکی ، اسهال خونی، هپاتیتA و...) افزایش یافته است.

محمد حسین دریسی در گفتگوی  با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: در زمان بروز طغیان بیماریهای قابل انتقال از آب و غذا همکاران بهداشتی با تشکیل تیم و به منظور تشخیص علت و نوع عفونت از بیمار و اطرافیان بیمار ، آب و غذا نمونه برداری کرده و با کشف و کنترل طغیانها سلامت جامعه را حفظ می کنند و آموزشهای لازم توسط گروههای مختلف ارئه دهنده خدمت (بهورزان،مراقبین و کارشناسان و پزشکان...) به صورت مستمر انجام میشود.

دریسی  به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا در فصول گرم سال گفت : لازم است غذا کاملا پخته و در اسرع وقت مصرف شود، غذای پخته شده به دقت نگهداری، از تماس با موادغذایی خام جلوگیری و در هنگام استفاده مجدد از آن،  کاملا گرم شود.

وی همچنین گفت: در هنگام تهیه غذا دست ها را بطور مکرر بشویید، نظافت آشپزخانه از اهمیت بالایی برخوردار است، غذاها را از در دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگه دارید و برای تهیه غذا از آب سالم استفاده نمائید

درمجموع رعایت بهداشت فردی و توجه ویژه به نکات زیر بخصوص در زمان مسافرت می تواند از بسیاری از این بیماریها پیشگیری کند :

-          شستشوی دستها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و قبل از سرو غذا

-          تهیه نکردن غذا از منابع مشکوک در حین مسافرت