تغذیه با شیر مادر باید اولویت سلامت جامعه باشد

13 شهريور 1398
مشاور ارشد تغذیه با شیر مادر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تغذیه با شیر مادر، با توجه به فواید کوتاه مدت و بلندمدت پزشکی، عصبی و تکاملی، نه‌تنها به عنوان یک انتخاب بلکه باید به عنوان یک اولویت برای سلامت جامعه باشد.

نوشین امیر عضدی در کارگاه آموزشی مشاوره و حل مشکلات شیردهی مادران گفت: تصمیم مادران برای شیردهی فواید زیادی برای سلامت شیرخوار و سلامت مادر داشته، فواید اجتماعی اقتصادی زیادی را نیز برای جامعه به همراه دارد.
شیر مادر یک مایع پیچیده و پویا است که فاکتورهای موردنیاز سلامت و تکامل را دارد
وی افزود: شیر مادر مایعی پیچیده و پویا است که مواد مغذی و فاکتورهای زیست فعال موردنیاز برای سلامت و تکامل شیرخوار را دارد.
امیر عضدی اظهار کرد: با توجه به شعار روز جهانی شیر مادر (توانمندسازی والدین، تقویت و تغذیه با شیر مادر حال و آینده) هدف از برگزاری این کارگاه، توانمندسازی مراقبین سلامت و بهورزان در خصوص مشاوره شیردهی به مادران باردار و اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی شیرخوار است.
وی تأکید کرد: تماس پوستی و شروع شیردهی در ساعت اول تولد و همچنین تغذیه انحصاری با شیر مادر (تغذیه با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی بدون هر نوع ماده غذایی دیگر حتی آب)، به عنوان اولین ایمن‌سازی کودکان، حفاظت در برابر عفونت‌های تنفسی، بیماری اسهال و سایر بیماری‌های بالقوه تهدیدکننده زندگی را فراهم می‌کند.
مشاوره دقیق و اصولی بهورزان نقش اصلی در تصمیم‌گیری برای شیردهی است
رییس زایشگاه بیمارستان شهدای خلیج بوشهر نیز در این کارگاه آموزشی گفت: مشاوره اصولی و دقیق بهورزان و مراقبین سلامت در تصمیم‌گیری برای شیردهی مادران و تداوم آن بسیار تأثیرگذار است و نقش و حمایت خانواده‌ها نیز نقش بسزایی در امر شیردهی موفق مادران دارد.
عاطفه جرنگ با اشاره بر اهمیت و اولویت تغذیه با شیر مادر آموزش پرسنل بیمارستان‌ها برای کمک به مادران گفت: آموزش تغذیه با شیر مادر از قبل از زایمان، بدو تولد و در ساعت اول تولد شروع می‌شود و در این برنامه مادر می‌آموزد چه مراقبت‌هایی از خود داشته باشد، چه بخورد و چه چیز را کمتر بخورد تا بتواند شیردهی مؤثرتری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: ترکیبات متنوع در شیر مادر مواد مغذی ویژه‌ای را فراهم می‌کند که با نیازهای در حال تغییر شیرخوار تطابق داشته و همچنین مجموعه‌ای از طعم‌ها و مزه‌ها در آن وجود دارد که قوای حسی شیرخوار را تحریک می‌کند.
کارگاه آموزشی مشاوره و حل مشکلات شیردهی مادران به همت واحد سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در شهرستان دشتستان و به مدت سه روز برگزار شد، در این کارگاه کارشناسان ستادی و مراقبین سلامت شهرستان‌های گناوه، دیلم و دشتستان نیز شرکت داشتند.
انتهای پیام/ س.غ-3030
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
    شیر.مادر     نوشین.امیرعضدی     عاطفه.جرنگ     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    
   

تاریخ بروز رسانی:   13 شهريور 1398

تعداد بازدید:   ۳۵

چاپ خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >