رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت:
تشدید فعالیت تیم های بهداشت محیط در ماه محرم و صفر

13 شهريور 1398
رییس شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت : غذاهای نذری تهیه شده توسط مردم در ماه محرم در کنار عطر، طعم و مزه مطلوب به لحاظ بهداشتی نیز باید ضامن سلامت مردم باشد.

ماریا خویش دوست  اظهار داشت:گروههای نظارتی و بازرسی به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا و کنترل بهداشتی به طور مستمر از اماکن مذهبی از جمله حسینیه ها، تکایا، و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در بین عزاداران بازدید می کنند.

وی افزود: از پیش از شروع ماه محرم تاکنون ،  10 تیم نظارتی در شهرستان فعالیت های ویژه ای را برای کنترل سلامت مردم بر عهده دارند.

کارشناس  مسئول بهداشت محیط  شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان، سیده فاطمه حسینی در این زمینه اظهار داشت : با توجه به اهمیت سلامت عزاداران در ایام ماه محرم بویژه در دهه اول این ماه ، بازرسان بهداشت محیط ضمن حضور در مساجد و تکایا بر سلامت آب و مواد غذایی توزیعی نظارت دارند

ابتدای ماه محرم تعداد 10 نمونه آب و مواد غذایی دراین ایام نمونه برداری شده که مشکلی نداشتند .

حسینی تصریح کرد: از عزاداران اباعبداله در این ایام میخواهیم که جهت سلامتی خود توصیه های ذیل را انجام دهند :

در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف در توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف فوم دار مخصوص استفاده شود.

توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم، با لیوان یک بار مصرف صورت گیرد و از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

ظروف مورد استفاده در توزیع آب، چای و غذا، به طور مستمر شسته و گندزدایی شوند.

در هنگام توزیع غذا، افراد توزیع کننده از راه رفتن روی سفره‌ها خودداری کنند.

از قرار دادن غذای پخته شده برای مدت زمان طولانی (حداکثر دو ساعت) در دمای محیط خودداری شود و در صورت لزوم، مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 40 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.

از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت هم و در داخل یک یخچال یا سردخانه خودداری شود.

 

با توجه به فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا و همچنین توزیع نذورات و غذا در این ایام، شبکه بهداشت و درمان دشتستان توصیه هایی را در این مورد یادآوری کرده است که در زیر می‌آید

توصیه‌های بهداشتی برای عزاداری محرم

هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی که دارای شرایط بهداشتی است، صورت پذیرد.

تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و  غذا بایستی قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی  اقدام نمایند و بهداشت فردی (مثل شستشوی دست ها قبل از طبخ غذا) را رعایت کنند.

برای آب شرب، حتما از آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده استفاده شود.

مواد غذایی اولیه برای تهیه غذا، حتما سالم بوده و ترجیحا مشمول بسته بندی مجاز ‌باشند.

برای تهیه غذا از فرآورده‌های دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده مورد تایید این وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود.

از نمک های بسته بندی یددار و تصفیه شده در تهیه و پخت غذا استفاده شود.

در صورت مصرف سبزی خوردن یا سالاد، نسبت به شستشوی بهداشتی آنها اقدام شود. (هم با محلول ضد عفونی کننده و هم با مایع ظرفشویی شسته شوند.

همچنین بخوانید : توصیه ‌های بهداشتی برای حضور در مساجد

در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف در توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف فوم دار مخصوص استفاده شود.

توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم، با لیوان یک بار مصرف صورت گیرد و از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

ظروف مورد استفاده در توزیع آب، چای و غذا، به طور مستمر شسته و گندزدایی شوند.

در هنگام توزیع غذا، افراد توزیع کننده از راه رفتن روی سفره‌ها خودداری کنند.

از قرار دادن غذای پخته شده برای مدت زمان طولانی (حداکثر دو ساعت) در دمای محیط خودداری شود و در صورت لزوم، مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 40 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.

از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت هم و در داخل یک یخچال یا سردخانه خودداری شود.

 

  انتهای پیام/ س.غ-3030

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید


کلمات کلیدی:
ضربت     بهداشت.محیط     محرم     حسینیه     ها     مواد    
.غذایی     .بهداشتی    

تاریخ بروز رسانی:   13 شهريور 1398

تعداد بازدید:   ۳۶

چاپ خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >