روشهای ساده برای شناسایی تقلب های مواد غذایی

8 مهر 1394
تقلّب درمواد خوراکی به اشکال مختلفی صورت می پذیرد. مانند مخلوط کردن مواد غذایی با مواد ارزانتر، پنهان کردن کیفیّت، فروختن مواد غذایی فاسد، جایگزین کردن و تغییر مواد اصلی با مواد دیگر، تعویض بر چسب یا چسبانیدن بر چسب عوضی، و افزودن مواد سمی.

تقلّب درمواد خوراکی به اشکال مختلفی صورت می پذیرد. مانند مخلوط کردن مواد غذایی با مواد ارزانتر، پنهان کردن کیفیّت، فروختن مواد غذایی فاسد، جایگزین کردن و تغییر مواد اصلی با مواد دیگر، تعویض بر چسب یا چسبانیدن بر چسب عوضی، و افزودن مواد سمی.
بعضی از اشکال تقلّب برای سلامتی زیان آور است (همانند استفاده از رنگهای صنعتی در مواد غذایی) ولی در بیشتر موارد تقلّب در خوراکی ها بیش از آنکه اهمیّت بهداشتی داشته باشند زیان اقتصادی دارد. تقلّب در خوراکی ها در جاهای مختلف کشور و بر حسب شرایط اقتصادی و فرهنگی جامعه متفاوت است.
احتمال تقلّب در همه جا وجود دارد، اما آن دسته از مواد غذایی که فاقد پروانه های بهداشتی بوده و در اصل یک فرآوردۀ شناسنامه دار نمی باشند ، بیشتر در معرض تقلّب می باشند. در فرآورده های دارای استاندارد و پروانه های بهداشتی ابتدا فرمول ساخت تهیه و به سازمان های کنترل کننده مثل وزارت بهداشت یا استاندارد ارایه می گردد و پس از تأیید این فرمولاسیون، تولید انجام و سازمان کنترل کننده، محصول را در زمان های مختلف از نظر تطابق با فرمول اولیّه مورد نمونه برداری و آزمایش قرار می دهد.
بنابراین توصیه می شود تا حد امکان از مصرف محصولات فاقد پروانه های بهداشتی خودداری کرده و در زمان خرید محصولات به تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و وجود شماره پروانه ساخت (در مورد کالاهای تولید داخل کشور) و یا مجوز ورود کالا (در مورد محصولات خارجی ) توجّه کنید.

انتهای پیام/س.غ


کلمات کلیدی:
تقلب     مواد.غذایی     شناسایی    

تاریخ بروز رسانی:   8 مهر 1394

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >