فضه امیری افزود: یائسگی مرحلهای طبیعی برای بانوان است که پس از پا به سن گذاشتن آن را تجربه میکنند و این دوران شامل تمام تغییراتی است که قبل و بعد از توقف عادت ماهانه و اتمام دوره باروری را توصیف میکند.وی بابیان اینکه یکی از بحرانیترین مراحل زندگی زنان، دوران یائسگی است .
وی تصریح کرد: یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت برای همه در قرن ۲۱، بهبود کیفیت زندگی است و در مورد زنان یائسه اغلب واژه کیفیت زندگی به مفهوم وجود علائم یائسگی مانند گُرگرفتگی، تعریق شبانه و خشکی پوست اطلاق میشود.
کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: تغییرات هورمونی در دوران یائسگی منجر به ظهور علائم بالینی یائسگی میشود ولی عقاید غلطی وجود دارند مبنی بر اینکه تحول دوران یائسگی را عامل تغییرات احساسی فرد میپندارند. امیری اظهار کرد: با اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، مراقبت از علائم و عوارض یائسگی، تاریخچه باروری و یائسگی برای بانوان 30 تا 60 ساله هر سه سال یک بار توسط مراقبین سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت به شکل رایگان انجام میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: بهورزان و مراقبین سلامت آموزشهای مناسبی را با توجه به اهمیت ارتقای سطح سلامت و بهبود زندگی در دوران یائسگی و به منظور بررسی تأثیر آموزش بر کیفیت زندگی زنان یائسه ارائه میدهند زیرا کاهش مشکلات زنان یائسه ارتباط مستقیمی با بهبود کیفیت زندگی آنان دارد.
این کارشناس مسئول سلامت خانواده توصیه کرد: یائسگی بیماری نیست و اگر علائم شدیدتر یائسگی را دارید نباید از معالجه و بهبود آن ناراحت باشید و نباید به یائسگی به چشم یک مشکل یا بیماری نگاه کنید و معالجات بسیاری برای کاهش علائم ناراحتکننده دوران یائسگی وجود دارند و این معالجات از ایجاد سازگاریهایی در الگوی زندگی تا درمان هورمونی گسترشیافتهاند.فضه امیری عوامل ژنتیکی، سیگار، شیمیدرمانی، برداشتن رحم (هیسترکتومی)، جراحی تخمدان و پرتو تابی به لگن را از عوامل مؤثر در شروع سن شروع یائسگی بیان کرد و خاطرنشان کرد: زنان یائسه میتوانند شیوه زندگی خود را با انتخاب رژیم غذایی مناسب، دریافت کلسیم کافی، تمرینات ورزشی دریافت ویتامین D، ترک مصرف سیگار و الکل اصلاح نمایند.
انتهای پیام/ س.غ-۳۰۳۰
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید