کارشناس تغذیه دشتستان:
مصرف صبحانه برای کودکان دیابتی بسیار مهم است

24 آبان 1401
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: مصرف صبحانه برای کودکان دیابتی بسیار مهم است در صورتی ‌که صبحانه به‌اندازه کافی مصرف نشود، احتمال افت قند خون قبل از ظهر وجود دارد.

پریوش بهادری در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: کودکان معمولاً به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند و از انسولین استفاده می‌کنند، مهم‌ترین نکته در تغذیه این کودکان، وجود یک برنامه غذایی منظم و دقیق است که ساعت غذایی مشخصی داشته باشد.
بهادری تصریح کرد: از لحاظ غذا خوردن نباید تفاوت زیادی  بین کودکان مبتلا به دیابت و دیگر افراد خانواده وجود داشته، همچنین طبخ جداگانه غذا برای فرد دیابتی کار درستی نیست بلکه غذای خانواده باید سالم و مغذی باشد و همه از آن به راحتی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه، کودکان در سن رشد هستند و تحرک زیادی دارند، گفت: برنامه غذایی آن‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که دچار افت قند خون نشوند.
بهادری در خصوص اهمیت وعده‌ها و میان وعده‌های غذایی کودکان دیابتی گفت: علاوه بر 3 وعده اصلی، یک میان وعده بین صبحانه و ناهار، یک میان وعده بین ناهار تا شام و اگر کودک تا دیر وقت بیدار است یک میان وعده هم آخر شب در برنامه غذایی قرار می‌گیرد تا دامنه نوسان قند خون کاهش یابد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تأکید کرد: برای غنی کردن وعده‌های غذایی کودکان دیابتی از فیبر می‌توان از 3 منبع اصلی فیبر در وعده‌ها و میان وعده‌ها استفاده کرد که مهم‌ترین آن‌ها سبزیجات، میوه‌های تازه و غلات سبوس‌دار است.
بهادری همچنین گفت: در وعده صبحانه باید از نان سبوس‌دار مثل سنگک یا بربری استفاده شود؛ نان لواش و نان فانتزی گزینه مناسبی برای صبحانه کودکان دیابتی نیست و استفاده از  نان رژیمی و یا نان جو برای کودکان دیابتی توصیه نمی‌شود... (نان‌های سنتی تهیه شده از جو برای کودکان طعم خوبی ندارد و سفت است و اغلب نان‌های صنعتی تهیه شده از جو  ، شکر و آرد گندم دارد)
وی در خصوص مصرف میوه در  کودکان دیابتی اظهار کرد: این کودکان از مصرف میوه‌های با قند بالا خودداری کنند؛ بنابراین خربزه، طالبی، گرمک، انگور، انجیر، انبه، آناناس، موز و آلبالو را باید از میان وعده حذف کرد.
بهادری همچنین گفت: برای کودکان دیابتی استفاده از منابع قندی مثل عسل، مربا، شیره انگور، ارده و شیره توصیه نمی‌شود چون این مواد قند خون را به سرعت بالا می‌برند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: در فصل امتحانات که فرزند شما استرس دارد باید یک ماده قندی ساده مثل شکلات یا شیرینی همراه داشته باشد و در صورت افت قند خون که با علائم لرزش، ضعف، بی‌قراری، بدخلقی و عرق سرد همراه است از ماده قندی استفاده کند تا منجر به بیهوشی نشود.
بهادری با اشاره به اینکه چون کودکان در سن رشد هستند باید از گوشت، پروتئین، شیر و لبنیات به‌اندازه متعادل و به‌صورت کم‌چرب (توسط کارشناس تغذیه محاسبه و تعیین می‌شود) استفاده کنند.
انتهای پیام/ س.غ 3030

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
    تغذیه.کودکان     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان     صبحانه.دیابتی        

تاریخ بروز رسانی:   25 آبان 1401

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >