نشانگرهای تغذیه‌ای گامی در راستای سلامت مصرف‌کنندگان است

16 آذر 1402
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: نشانگرهای تغذیه‌ای گامی در راستای سلامت مصرف‌کنندگان است.

نوشین حسن‌زاده در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اظهار داشت: طرح برچسب‌گذاری تغذیه‌ای با نشانگر رنگی بر روی محصولات غذایی آغاز شده و گامی بزرگ در راستای طرح تحول نظام سلامت و سلامت مصرف‌کنندگان در حوزه غذا و داروی کشور و استان است.
وی تصریح کرد: ازآنجایی که جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشوری است یکی از راه‌های نیل به این اهداف برخورداری از تغذیه سالم است که در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم در مورد مواد غذایی به افراد جامعه تا حدودی در این زمینه مؤثر است.
حسن‌زاده اضافه کرد: این اطلاعات توسط برچسب‌هایی به‌منظور مشخص کردن هویت محصولات روی بسته‌بندی‌ها درج می‌شود که اطلاعاتی از تاریخ تولید و انقضا گرفته تا مواد تشکیل‌دهنده را در بر می‌گیرد.
وی بیان کرد: افراد هنگام خرید محصولات باید دقت زیادی در خواندن این برچسب‌ها داشته باشند هرچند که این اطلاعات در اغلب برچسب‌ها حاوی مواد تشکیل‌دهنده است و ذکر ارزش مواد غذایی و میزان پروتئین و انرژی آن روی این برچسب‌ها درج نشده است اما باز هم تا حدودی سلامت ما را تا حدودی تضمین می‌کنند.
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: از آنجایی که بسته‌بندی مواد غذایی اقدامی مناسب برای ارائه اطلاعات از محصول خریداری شده است نیاز است که تولیدکنندگان آن را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند.
وی بیان کرد: در خصوص نشانگرهای تغذیه‌ای (چراغ‌راهنما تغذیه‌ای) اطلاعات مرتبط با محصول مصرفی به سهولت در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: برچسب‌های رنگی امکان انتخاب آگاهانه ماده غذایی را با توجه به محدودیت‌های احتمالی در انتخاب، در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد، هدف اصلی از اجرای این طرح اصلاح الگوی مصرف در جامعه و ارتقا سطح سلامت جامعه است.
وی تصریح کرد: این راهنما به‌منظور طراحی نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای بر روی برچسب محصولات خوراکی تدوین شده است تا با افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه گام‌های مؤثری برداشته شود.
حسن‌زاده اضافه کرد: محصولات خوراکی عرضه‌شده باید مطابق ضوابط و قوانین سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید و دارای پروانه ساخت معتبر باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در جداول عوارض تغذیه‌ای، مصرف‌کننده ارزیابی مشخصی از میزان قند، چربی و نمک ندارد، در این درج نشانگرهای رنگی با رنگ قرمز، زرد و سبز اقدام به تعیین حدود نمک، چربی، قند و اسیدهای چرب که چهار شاخص مهم و اثرگذار بر سلامت هستند، شد که رنگ قرمز میزان بالا، زرد میزان متوسط و سبز میزان کم عوامل چهارگانه آسیب‌رسان به سلامت را نشان می‌دهند؛ یعنی مصرف‌کننده می‌داند که رنگ قرمز میزان چربی بالا محصول را نشان می‌دهد و با توجه به وضعیت جسمانی، فعالیت فیزیکی و نیاز بدن خود محصول مناسب را انتخاب می‌کند.
حسن‌زاده اضافه کرد: با این نشانگرها مصرف‌کننده تشخیص می‌دهد که فلان محصول ذات شور یا شیرین دارد و بر اساس نیاز خودمصرف آن را مصرف می‌کند؛ بنابراین چه خوب است که چراغ‌راهنمایی محصولات غذایی را هم در کنار چراغ‌راهنمایی و رانندگی به بخشی از قوانین حیاتی زندگی خود تبدیل کنیم، چرا که هر دو چراغ راه درست زندگی و سلامتی را به ما نشان می‌دهند.
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: مصرف‌کنندگان می‌توانند با مراجعه به برچسب ماده غذایی به راحتی از میزان قند، چربی و نمک محصول مورداستفاده مطلع شده؛ با آگاهی کامل و متناسب با وضعیت جسمانی و در جهت حفظ سلامتی خود اقدام به خرید و مصرف مواد غذایی نمایند.


انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰


آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید




کلمات کلیدی:
    نشانگرهای.تغذیه‌ای     نوشین.حسن‌زاده     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان        

تاریخ بروز رسانی:   20 آذر 1402

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >