4 بهمن 1402کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: کمخرجترین و مؤثرترین روش جهت پیشگیری از اختلالهای ناشی از کمبودید، استفاده از نمک ید دار است. تهمینه خلفی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان اضافه کرد: ید یک ماده حیاتی برای زندگی جانداران است که بهصورت عمده در آب دریاها و اقیانوسها و همچنین در خاک وجود دارد. خلفی تصریح کرد: ید در بدن تولید نمیشود و نیاز روزانه فرد به ید نیز بسیار اندک است و این مقدار اندک باید از طریق آب یا مواد غذایی به بدن برسند. وی بابیان اینکه، ید یک عنصر اساسی برای تولید هورمونهای تیروئید و رشد و نمو مغز انسان و حیوانات است، گفت: کمبود ید یک معضل قدیمی نوع بشر و یکی از شایعترین علل قابلپیشگیری آسیب مغزی در دنیای امروزی است. خلفی همچنین اظهار کرد: کمبودید در رژیم غذایی انسان موجب بروز عوارض گوناگونی میگردد که به مجموعه آنها اختلالهای ناشی از کمبود ید میگویند و این اختلالها ممکن است از بزرگی غده تیروئید (گواتر) تا عقبماندگی فیزیکی و ذهنی (کرتنیسم) را شامل شوند. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان با تأکید بر اینکه، قدیمیترین و کمخرجترین و مؤثرترین روش جهت پیشگیری از اختلالهای ناشی از کمبودید، استفاده از نمک ید دار است، تصریح کرد: مزیت نمک ید دار آن است که صرفنظر از وضعیت اقتصادی و اجتماعی، توسط تمام اقشار جامعه و در تمام فصول سال تقریباً به یک نسبت مورداستفاده قرار میگیرد. خلفی خاطرنشان کرد: در طی نزدیک به یک قرن، استفاده از نمکید دار تصفیهشده در کشورهای مختلف دنیا و در طی سی سال در ایران، تاکنون هیچگونه عارضه جانبی حاصل از نمک یددار تصفیهشده گزارش نشده است. وی گفت: متأسفانه وجود آزادی مطلق در فضای مجازی زمینه را برای نشر اکاذیب و موضوعاتی که هیچ مبنی علمی ندارند برای افراد سودجو نیز فراهم نموده است و مصداق بارز این ادعا مطالبی است که در ارتباط با نمک یددار، نمک دریا و سنگ نمک اخیراً در سایت افرادی غیر کارشناس در فضای مجازی منتشر میشود که هیچگونه پشتوانه و مبنای علمی ندارد. تهمینه خلفی تأکید کرد: نمکهای دریا، کوه، سنگ نمک حاوی فلزات سنگین، شن و ماسه است که سبب اختلالات گوارشی، کبدی، کلیوی و کاهش جذب آهن غذا میشود. وی توصیه کرد برای حفظید نمک تصفیهشده، دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشهرنگی نگهداری شود و برای حفظ بهتر ید، نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: مصرف نمک ید دار در حد توصیهشده برای تمام افراد جامعــه ضروری بوده و با هیچگونه عارضـه جانبی همراه نیست. انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰ آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
تاریخ بروز رسانی: 4 بهمن 1402