اصول تغذیه سالم در ماه رمضان

26 خرداد 1395
یکی از مهمترین فواید روزه داری بهبود وضعیت بدن و تناسب اندام است که با سوخت بافت چربی و کاهش انرژی دریافتی میسر می شود.

یکی از مهم ترین فواید روزه داری بهبود وضعیت بدن و تناسب اندام است  که با سوخت بافت چربی و کاهش انرژی دریافتی میسر می شود.در ماه مبارک رمضان،رژیم غذایی افراد باید به گونه ای باشد که تغییرات وزن ثابت بماند.ولیکن افرادی که اضافه وزن داشته و یا چاق هستند،این ماه فرصت مناسبی برای تعدیل وزن ایشان می باشد.

پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل  4 گروه اصلی غذایی  (نان و غلات،میوه و سبزی ها، گوشت و حبوبات ،شیر و لبنیات) ضروری است.توصیه می شود،افراد روزه دار همانند زمانی که روزه نیستند، 3 وعده غذا شامل افطار،شام،سحر میل نمایند.

با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذانیازهای تغذیه ای شامل آب،املاح،ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن تامین می شود.

افطار

Ø      ابتدا با چای،شیر گرم،خرما یا کشمش روزه خود را باز کنید.

Ø      مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه غذایی شیر و لبنیات،میوه،سبزی،  نان و غلات توصیه می شود.

منو پیشنهادی افطار

نان و پنیر و سبزی،شامی یا انواع کوکو کم چرب،فرنی،شیربرنج

در وعده افطاری:

Ø      از پرخوری،مصرف غذاهای چرب،سرخ کردنی،غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند و شکر خودداری شود.

Ø      استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین فاصله افطار تا سحر توصیه می شود.

Ø      میوه های مختلف بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.

Ø      برای تامین آب مورد نیاز بدن،در فاصله افطار تا قبل خواب به تدریج انواع میوه،چای کمرنگ برای جبران کم آبی بدن نوشیده می شود.

Ø      در وعده افطار حتی المقدور 5-3 عدد خرما مصرف شود

هنگام افطار از مصرف چه مواد غذایی اجتناب کنیم؟؟؟

Ø      نوشیدن آب سرد،شربت و یا نوشابه در هنگام افطار.

Ø      افراط در مصرف انواع شیرینی مثل بامیه،زولبیا،خرما.

Ø      مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود.

Ø      مصرف مواد غذایی سنگین،دیرهضم،پرچرب،سرخ شده.

Ø      مصرف تنقلات بی ارزش به میزان زیاد.

با فاصله 2-1ساعت بعد از افطار یکی از منوهای زیر را برای شام انتخاب کنید:

سوپ،آش،حلیم،خوراک لوبیا،عدسی همراه با کمی نان به همراه ماست-خیار یا دوغ و سبزی خوردنی

سحری

v     وعده سحری ترجیحا مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده مصرف شود.

نمونه منو سحری

انواع چلوخورشت ها و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات به همراه مرغ،ماهی،گوشت و سبزی های تازه و ماست کم چرب

در وعده سحری:

v     از غذای کم چرب،مواد غذایی پرفیبر مانند میوه و سبزی استفاده کنید.

v     مقدار مناسبی سبزی های تازه مختلف مصرف شود.

v     از مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحر و مخصوصا بین غذا پرهیز کنید.

v     بلافاصله پس از اتمام سحری از نوشیدن چای اجتناب کنید.

v      از نوشیدن زیاد چای در وعده سحر خودداری کنید.

برای جلوگیری از عطش در ماه مبارک رمضان

هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیرکوکو،کتلت وگوشت  سرخ شده(جوجه کباب-ماهی)خودداری کنید.

برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول  روز درفاصله افطار تا سحر8-6لیوان آب بنوشید و درپایان سحر از لیموترش تازه مصرف شود.

بهترین ورزش در ماه مبارک رمضان پیاده روی و شنا پس از افطار است.این ورزش ها از گرفتگی عضلات و یبوست جلوگیری می کند.

 


کلمات کلیدی:
اصول..تغذیه     روزه     داری.ماه.مبارک     افطار.شام.سحر    

تاریخ بروز رسانی:   26 خرداد 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >