تاریخچه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان

1391/3/8 0:0
دشتستان بزرگ




شبکه بهداشت و درمان  شهرستان دشتستان

....

شبکه بهداشت و درمان دشتستان تابع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر می باشد.

....

نام و نام خانوادگي مدير شبكه بهداشت و درمان : دکتر علیرضا حاجیونی

تعداد مراكز بهداشتي درماني شهري : 11

تعداد مراكز بهداشتي درماني روستايي : 9

تعداد خانه بهداشت : 62

تعداد پايگاه بهداشتي : 3


نشانی : برازجان -میدان امام - روبروی ستاد نماز جمعه

تلفن : 4225058-0773

فکس : 07734226327


شهرستان دشتستان
شهرستان دشتستان به مركزيت شهر برازجان ،به عنوان بزرگترين شهرستان استان بوشهر با وسعت 248/6366 كيلومتر مربع و در ارتفاع ۷۰ متری از سطح دریا است. در شرق بندر بوشهر و بر سر راه ارتباطي و بازرگاني بوشهر و سواحل خليج فارس همچنین شیراز به بوشهر و شیراز به عسلویه است.

اين شهرستان از پنج بخش مركزي،شبانكاره،سعدآباد ، ارم و بوشکان تشكيل شده است.

مهم‌ترین محصول کشاورزی این منطقه خرما می باشد که نقش مهمی در اقتصاد این شهرستان و استان و کشور دارد.

شهرستان دشتستان از نقطه نظر تاريخي ،تمدني
شهرستان دشتستان قدیمی ترین شهرستان استان و یکی از قدیمی ترین شهرستان ایران می‌باشد که قدمت آن تقریبا به ۷ هزار سال می‌رسد که از مهمترین مناطق ایران بوده است.

از آثار تاریخی می‌توان به کاخ زمستانی کورش در شهر برازجان- شهر تاریخی توز یا توج - تل مر - تل خندق - گور دختر( آرامگاه دختر کورش ) - آتشکده (در نزدیکی تل خندق) - کاروانسرای مشیرالملک (در شهر برازجان) و... که تمامی این آثار در دشتستان و اطراف برازجان قرار دارند اشاره کرد.

از حدود قرن هشتم هجري عنوان دشتستان و « گرمسيرات » به اين منطقه اطلاق گرديده است . شهر برازجان كه پس از بندر بوشهر ، بزرگترين و معتبرترين مركز شهري استان به شمار مي رود ، مركز اين منطقه بوده و از سابقه تاريخي و تمدني كهني برخوردار است و ريشه آن به دوران پيش از تاريخ ( pre-historic )نيز مي رسد که برخي نظرات ، برازجان را يك واژه و اصطلاح متعلق به پهلوي ساساني دانسته و آن را به معناي مكان بزرگان و يا بلندمرتبگان قلمداد كرده اند . برخي ديگر نيز ، برازجان را به معناي محل نور و روشنايي دانسته اند . بدون ترديد ، برازجان يك نام و عنوان كهن و تاريخي است كه ريشه در دوران قبل از اسلام ايران داشته و برگرفته از زبان پهلوي ساساني مي باشد و به تنهايي نشان دهنده تاريخ تمدن كهن اين منطقه به شمارمي رود .

در اين شهر، نشانه هاي متعددي از تاريخ كهن و باستاني به چشم مي خورد . آثار باستاني متعلق به دوران هخامنشيان كه از قرن ششم تا چهارم قبل از ميلاد مسيح بر ايران و بخش اعظمي از خاورميانه حكمراني داشته اند. كاخ متعلق به كورش كبير بنيان گذار هخامنشيان در كنار آثار باستاني ديگر از اين دوره ، جايگاه و اهميت اين ناحيه را در دوران پادشاهي هخامنشيان نشان ميدهد . در دوران ساساني نيز اين منطقه از جمله نواحي مهم و مورد توجه به شمار مي رفت . آثار باقي مانده از دوران ساساني در اين منطقه ، بيانگر اهميت و جايگاه تجاري – سياسي و نيز رشد و تكامل شهر نشيني در اين ناحيه به شمار مي رود

در دوران معاصر و جديد نيز منطقه دشتستان و به ويژه شهر برازجان و مناطقي همچون سعد آباد و شبانكاره نقش بسيار فعال و حساسي در تحولات تاريخي جنوب كشور ايفا نموده است . جايگاه دشتستان و به ويژه شهر برازجان به عنوان مركز مبارزات ضد استعماري مردم جنوب كشور در خلال جنگ جهاني اول (1917- 1914 م ) و مقاومت مردم اين منطقه در برابر حملات و هجوم هاي ارتش اشغالگر انگلستان از جمله نقاط برجسته تاريخ اين منطقه در دوران معاصر به شمار مي رود . ظهور افراد مبارز و وطن دوستي همچون غضنفرالسلطنه برازجاني به همراه ظهور افراد دانشمند و تحصيل كرده كه پيشتاز فرهنگ جديد و آموزش و پرورش نوين در جنوب ايران شده و مدرسه سعادت بوشهر را اداره كردند ، از جمله نشانه هاي حيات و كوشش مردم اين منطقه و جايگاه برجسته آنها در تاريخ جنوب ايران و بلكه تاريخ ايران به شمار مي رود . دشتستان در تاريخ ادبيات ايران نيز از جايگاه خاصي برخوردار است و سبك و شعر مشهور به فايز دشتستاني حاكي از غناي فرهنگي ادبي اين ناحيه كهن و تاريخي مي باشد .

مردم دشتستان مسلمان و شيعه مذهبند و به زبان فارسی با گويش محلی صحبت می كنند . اساس اقتصاد اين منطقه بر پایه كشاورزي و دام داري استوار است. به دليل اهميت حياتی آب در منطقه بوشهر ساخت وسايلی كه بتواند نقش در خنک كردن و نگه داشتن آب داشته باشد از گذشته های دور مرسوم بوده و كارگاه های كوزه گری در كنار تهيه و توليد وسايل خنک كننده آب به ساخت ساير فرآورده های سفالين نيز اشتغال داشته و دارند. 


تاریخ بروز رسانی:   11 شهريور 1398

تعداد بازدید:   ۱

 


چاپ
< >